به گزارش سلام لردگان به نقل از پايگاه خبري راصد، در کشور عربستان سعودي ميليونها شهروند فقير وجود دارد که حتي توان سير کردن شکم خود و تامين نيازهاي غذايي روزانه خود را ندارد.
در کنار اين فقر گسترده در کشور سرشار از منابع نفتي عربستان پديده ديگري نيز به نام «بيکاري» از جمله بيکاري صدها جوان عربستاني و به ويژه زنان عربستاني به چشم ميخورد.
آمار و ارقام رسمي منتشر شده توسط دستگاههاي حکومتي نشان ميدهد که عربستان يکي از ثروتمندترين کشورهاي جهان است و همين موجب شده تا براي بسياري از کارشناسان و ناظران اين سوال مطرح شود، در چنين کشوري چرا بايد شاهد گسترش چنين پديدههايي باشيم، در حاليکه درآمدهاي نفتي عربستان از فروش نفت ساليانه به ميلياردها دلار ميرسد و چرا در حاليکه اقتصاد عربستان در ميان کشورهاي جهان رتبه چهاردهم را احراز ميکند، از حيث توليد ناخالص داخلي براي هر فرد اين کشور تا رتبه چهل و يکم تنزل مييابد.
در اين اواخر در صفحات مختلف اينترنتي بار ديگر تصاويري از شهروندان سعودي منتشر شده است که آنها را در حال جستوجو بين زبالهها و پس ماندههاي غذا جهت يافتن لقمهاي نان نشان ميدهد تا با آن شکم خود را سير کنند.
انتشار اين تصاوير علاوه بر اينکه خشم مردم عربستان را به دنبال داشته است، انتقادات بسياري را هم متوجه مقامات مسئول سعودي کرده و اين منتقدان در صفحات فيس بوک و توئيتر خواستار سرنگوني رژيم خاندان سعودي و پايان دادن به غارت ثروت و اموال کشور و بيت المال توسط آنها شدهاند.
اين درحالي است که براساس آمار رسمي منتشره توسط دستگاههاي ذيربط سعودي تا دو ماه پيش شمار شهروندان سعودي که از دو وزارتخانه کار و امور اجتماعي اين کشور کمک دريافت ميکنند، از 3 ميليون نفر فراتر رفته است. در حاليکه ناظران تاکيد ميکنند، شمار واقعي استفاده کنندگان از اين کمکها بسيار بيشتر از رقم اعلام شده توسط دستگاههاي سعودي است و آنها از بيم برملا شدن بيش از پيش اوضاع اسفبار اقتصادي کشور از اعلام واقعي چنين آمار و ارقامي خودداري ميکنند.
بيکاري
براساس آمار مرکز آمار و اطلاعات عربستان سعودي ميانگين بيکاري در اين کشور به 12 درصد ميرسد تا براساس اين ميانگين شمار بيکاران عربستاني بالغ بر 602 هزار نفر باشند که 243 هزار نفر آنها مرد و 358 هزار نفر آنها زن هستند.
اما برخي اقتصاددانان به اين امار و ارقا دستگاههاي حکومتي سعودي شک دارند و از وجود بيش از دو ميليون بيکار در عربستان سعودي سخن ميگويند که اکثر آنها داراي مدارک تحصيلي دانشگاهي هستند و در اين بين 80 درصد بيکاران را زنان سعودي تشکيل ميدهند.
همچنين اين ارقام موجود نشان ميدهد که 166 هزار جوان عربستاني ساليانه به ليست بيکاران اين کشور افزوده ميشود و شهروندان عربستاني حکومت را مسئول اين امر ميداند که دست بخش خصوصي را در اين کشور آنقدر باز گذاشته است تا 90 درصد نيروي انساني مورد نياز خود را از نيروي کار خارجي و تنها 10 درصد از نيروي انساني مورد نياز خود را از نيروي کار داخلي تامين کند.
عربستان سعودي در سال جاري ميلادي با اختصاص 820 ميليارد ريال بالاترين بودجه تاريخ خود را درحالي تصويب کرد که انتظار دارد، درآمدهاي آن بالغ بر 829 ميليارد دلار باشد.